Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump “olakšao” Zuckenberga za dvije, a Gatesa za milijardu dolara

zuckerberg-gates

Pet stotina najbogatijih ljudi na svijetu izgubilo je ukupno 35 milijardi dolara nakon pada vrijednosti akcija na berzama u SAD i drugim zemljama 17. maja zbog skandala u vezi sa administracijom američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Jedan od osnivača kompanije Facebook Mark Zuckenberg izgubio je dvije milijarde dolara. Bogatstvo milijardera sada iznosi 62,3 milijarde, dok su akcije Facebooka pale za 3,3 posto.

Jeff Bezos, koji se nalazi na čelu kompanije Amazon, za 1,7 milijardi dolara je “siromašniji” i ukupna vrijednost njegove imovine sada iznosi 81,9 milijardi dolara.

Najbogatiji čovjek na planeti Bill Gates izgubio je, prema procjenama, milijardu dolara, jer su akcije kompanije Microsoft pojeftinile za dva odsto.

U ovom trenutku, njegova imovina se procjenjuje na 86,8 milijardi dolara.

Kako navodi agencija Bloomberg, ukupno bogatstvo najvećih milijardera iznosi 4,9 biliona dolara.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa nalazi se na udaru medija i dijelova obavještajne zajednice SAD zbog, do sada, nedokazanih optužbi da su ruski hakeri pomagali Trampovu izbornu kampanju.

U političkom fokusu su i tvrdnje neimenovanih izvora da je Tramp odao neke obavještajne tajne ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u vezi sa “Islamskom državom”.