Tuzlanski TTU Energetik već potpisao dva milionska ugovora

ttu-energetik

Šesnaest trakastih transportera vrijednih više od četiri miliona KM tuzlanski TTU Energetik proizvest će za potrebe tri rudnika koncerna Elektroprivrede: Rudnik Breza, Abid Lolić i Zenica.

TTU Energetiku Tuzla, firmi koja je osnovana prije nepunih mjesec dana ovo je već drugi ugovor i nastavak saradnje sa rudnicima Breza i Zenica kojima zajedno sa Rudnikom mrkog uglja Kakanj, tuzlanski metalci trebaju isporučiti nove grabuljaste transportere vrijedne 1,6 miliona KM, izvještava RTV Slon.

“Nama će ova oprema poslužiti za transport uglja, a samom instalacijom bićemo u mogućnosti da povećamo količina proizvodnje i do 35.000 mjesečno. Već trideset godina radnim u rudniku i prije smo sarađivali sa TTU-om. Ima puno projekata i puno opreme koju mi već koristimo i nadam se da će saradnja biti dobra i sa novom firmom kao i prije 30 godina“, kazao je Nevzet Vrškić, v.d. direktora ZD RMU Zenica.

Kvalitetan rad nekadašnjeg giganta metalske industrije danas nastavlja nova firma. Postrojenja su ista, radnici su isti, kao i naručioci, no uskoro TTU Energetik čeka još bolja i izvijesnija budućnost. S novim poslovima stići će i nova oprema, ali i još novih – starih radnika metalaca.

Do prije mjesec dana u ovim halama radilo je svega 40 radnika iz stare Tvornice, a danas ih je mnogo više.

„I sad trenutno težimo ka upošljavanju još radnika. Sve ono što smo obećali prema TTU dd u stečaju ispoštovali smo. Ovo je tek drugi ugovor ove godine i mi već imamo 84 uposlena, pa vi možete zamisliti na koliko radnika će to već do kraja godine izaći“, kazao je Almir Zulić, direktor TTU Energetik d.o.o.