Biznis

U Mostaru 5. regionalna konferencija Biznis plus

01/07/2015

Peta regionalna konferencija Biznis plus – Mostove gradi ekonomija održat će se 3. jula u Mostaru.

Konferenciju će otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, srbijanski ministar privrede Željko Sertić i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Prva tema konferencije bit će Smanjenje barijera u regionalnom poslovanju – nemoguća misija ili? O njoj će govoriti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, direktor Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić, te ambasadori Velike Britanije i Njemačke u BiH Edward Ferguson i Christian Hellbach.

Nakon toga, sudionici konferencije iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske i BiH govoriti će na temu Aktuelno u regiji: Stabilnost jača konkurentnost, gdje će, uz ostalo, govoriti o tome šta se doista događa u Makedoniji, je li Hrvatska izašla iz recesije, BiH – Titanik ili kopno na vidiku…

Na početku drugog dijela konferencije sudionicima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, nakon čega će uslijediti izlaganja na temu Šta jugoistočna Europa može da ponudi – konkurentska regija i kako do financijske podrške.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.