regionalni centar tuzla

UIO BiH hitno prodaje kravu i tele, kupiti je mogu svi koji imaju ličnu kartu ili pasoš

krava tele

Prema Odluci o prodaji carinske robe direktna prodaja se zakazuje ako se radi o robi koja je lakokvarljiva, živoj stoci, te robi kojoj istječe rok upotrebe i to najkasnije 10 dana od dana oduzimanja, ustupanja ili zapljene

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH  će danas u postupku hitne direktne prodaje pokušati da pazari kravu tešku 449 kilograma i žensko tele težine 115 kilograma, a koje su oduzeli pripadnici Jedinice granične policije Zvornik.

Prodaja će se održati u prostorijama Regionalnog centra Tuzla gdje se dostavljaju ponude za kupovinu životinja. Učestvovati može svako pravno ili fizičko lice iz BiH koje predoči pasoš ili ličnu kartu, osim onih koji poslom vezani za Upravu.

– Pravo učešća nemaju zaposleni bilo koje organizacije u UIOBiH kao ni njihovi srodnici do trećeg koljena linijskog ili tazbinskog srodstva – napominju iz UIOBiH.

Prema Odluci o prodaji carinske robe direktna prodaja se zakazuje ako se radi o robi koja je lakokvarljiva, živoj stoci, te robi kojoj istječe rok upotrebe i to najkasnije 10 dana od dana oduzimanja, ustupanja ili zapljene.

Prošle godine također u Regionalnom centru Tuzla je prodano 12 janjadi koja su pripadnici Granične policije zaplijenili BiH prilikom njihovog nezakonitog prelaska preko granice, piše Faktor.

Direktna prodaja je održana krajem maja, a sitna stoka, ukupno teška 360 kilograma, pazarena je po cijeni od 1.198,80 KM ili preciznije 3,33 KM po kilogramu.

Sličnih primjera je bilo i u Mostaru, gdje je 2016. godine prodato 39 jagnjadi i dva konja na osnovu čega je UIO inkasirao nešto više od tri hiljade maraka.