Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvije nominacije

Hoće li najplaćenija glumica na planeti konačno osvojiti “Oscara”?

scarlett-johansson-black-widow (1)

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 165 miliona dolara, a evo kako je tekla njena karijera i na koji način je uspjela postati jedna od najpoznatijih glumica na svijetu

Magazin Forbes proglasio je Scarlett Johansson (35) najplaćenijom glumicom 2019. godine, tokom koje je zaradila 56 miliona dolara. Ona je počela glumiti s osam godina, a okušala se i u muzici, pozorištu i u ulozi voditeljice, a prošle je godine najviše zaradila od blockbustera Avengers: Endgame, piše Insider

Osim po već spomenutom filmu Avengers, Scarlett je najpoznatija po ulozi u filmu Lost in Translation, u kojem je igrala s Billom Murrayem, a ove je godine nominirana čak za dva Oscara, za uloge u filmovima Jojo Rabbit i Marriage Story.

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 165 miliona dolara, a evo kako je tekla njena karijera i na koji način je uspjela postati jedna od najpoznatijih glumica na svijetu.

Scarlett je počela glumiti s osam godina, kada je dobila ulogu u filmu North, 1994. godine. Govoreći o svojoj prvoj ulozi, ona je u intervjuu u emisiji Inside the Actors Studio rekla da se jasno sjeća kako je gledala u osvjetljenje na setu i mislila “ja sam kod kuće”. Osim toga, u istoj emisiji rekla je i kako se odlučila baviti glumom.

“Sjećam se da sam bila mlada i da sam se osjećala jako frustrirano. Nisam imala način izraziti sve što mi se događalo u glavi, osjećala sam se kao da mi mozak gori”, izjavila je ona, a nedugo nakon ovog perioda u životu vratila se snimanju filmova pa se 2001. pojavila u filmu Ghost World, čija radnja prati neobični život tinejdžerica nakon srednje škole.

Nakon toga je uslijedio film Lost in Translation (2003.), o neobičnom prijateljstvu između lika koji tumači Scarlett Johansson i lika koji tumači Murray, a onda je zasjala u romantičnoj komediji He's Just Not That Into You iz 2009., koja govori o kompliciranim vezama odraslih i pokreće mnoge teme.

Već sljedeće godine dobila je značajnu ulogu Crne udovice u Marvelovom Iron Man 2 i do sada se pojavila u čak osam filmova franšize MCU, dok se jedan, u kojem će igrati glavnu ulogu, jer film govori o njenom liku, očekuje 2020. godine. Ona je četvrti najplaćeniji glumac ove franšize, kada se uzmu u obzir i muškarci i žene.

Prošle godine Scarlett je zaradila čak 56 miliona dolara, a samo za ulogu u Avengers dobila je oko 35 miliona dolara.

Do sada je osvojila nekoliko nagrada za svoj rad: BAFTA nagradu 2004. za ulogu u filmu Lost in Translation, MTV filmsku nagradu sa svojim kolegama za “najbolju borbu” u Avengers, 2013., i People Choice Award za omiljenu žensku filmsku zvijezdu 2018. godine.

Johansson se nije okušala samo na filmu. Okušala se i u muzici, kada je 2008. objavila album, a glumila je i na Broadwayu, 2009. godine. Iste te godine dobila je nagradu Tony za svoje izvođenje u A View from the Bridge – gdje je glumila s Lievom Schreiberom. Osim toga, šest je puta bila voditeljica emisije Saturday Night Live, gdje je 2010. upoznala svog zaručnika Colina Josta tokom probe za skeč.

Vjenčanje su objavili u maju 2019. godine, a Scarlett je tada dobila prsten s dijamantom od 11 karata, čija se cijena procjenjuje na 450.000 dolara.

Ona se i prije udavala, bila je u braku s Ryanom Reynoldsom i Romainom Dauriacom, s kojim ima petogodišnju kćer Rose.

Nakon što je potvrdila da se razvodi od Ryana Reynoldsa 2010. godine, glumica svoj privatni život ljubomorno čuva, do te mjere da ne koristi čak ni društvene mreže, ali ja zato uvijek spremna za saradnju kada je u pitanju bilo što u vezi s njenim profesionalnim životom, a iako joj je radna biografija već krcata, ne planira uskoro stati.