UniCredit Bank: 7,5 miliona eura za podršku poduzećima

Predstavnici KfW-a

UniCredit Bank potpisala je u utorak, 06.10.2015. godine u Mostaru ugovor sa KfW-om u iznosu od 7,5 miliona EUR za pomoć mikro, malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini. Sredstva iz ove kreditne linije namijenjena su za finansiranje osnovnih sredstava i potreba za obrtnim sredstvima mikro, malih i srednjih poduzeća.

“Sredstva iz ove kreditne linije namijenjena su ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Pružanjem ove vrste podrške omogučit ćemo mikro, malim i srednjim poduzećima u našoj zemlji dodatne investicije, poboljšanje platne sposobnosti, unaprjeđenje poslovanja, a samim tim i moguće otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje životnih uslova ”, izjavio je ovom prilikom direktor UniCredit Bank, Ivan Vlaho.

Dr. Matthias Schmidt-Rosen, direktor Ureda KFW-a u Bosni i Hercegovini, također je naglasio važnost pružanja dugoročnih mogućnosti financiranja za mikro, mala i srednja poduzeća u cilju poticanja ekonomskog razvoja i mogućnosti zapošljavanja, kao glavnih ciljeva aktivnosti KFW-a u financijskom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Informacije o uslovima ove kreditne linije dostupne su kod voditelja poslovnog odnosa UniCredit Bank kao i putem besplatnog info telefona 080 081 051, info adrese: info@unicreditgroup.ba ili web stranice www.unicreditbank.ba.