Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz Bisnode do novih poslovnih prilika i partnera FOTO

Bisnode Speed Networking

Bisnode BH, organizovala je danas poslovno umrežavanje Bisnode Speed Networking u zgradi Networks-a u Sarajevu.

Ovomjesečno poslovno umrežavanje proteklo je veoma uspješno. Učestvovalo je 12 preduzetnika iz različiti branši koji su imali mogućnost da se uvežu, preporuče, komuniciraju, te su skratili vrijeme koje im je potrebno da bi ugovorili sastanke.

Glavni cilj Bisnode Speed Networkinga je razvoj poslovne komunikacije i razmjene poslovnih informacija, a na današnjem umrežavanja učesnici su za samo 2 sata upoznali neke od potencijalnih partnera.

“Prvi put učestvujem na ovakvom meetup-u i jako mi se sviđa, ostvario sam veliki broj kontakata i definitivno ću doći ponovo”, rekao je Jasmin Marić, iz Valicona.

Mevlidin Muratović iz Lilium Digital Communication LTD nam je rekao: “Kao i ostalim učesnicima, dopada mi se ovaj sistem, prvi put sam ovdje i oduševljen sam, upoznao sam dosta potencijalnih klijenata i nadam se da će biti prilike da se ponovno sretnemo“.

“Prvi put sam ovdje i veoma mi dopala ova ideja i bilo bi mi drago da se nastavi i da nas pozovete. Ovo je jako dobar način spajanja ljudi, a sljedeći put bih poslala svoje mlade kolege da i oni učestvuju i prošire svoje kontakte“, kazala je Iz kopmanije “Alfax” d.o.o..

Filozofija Bisnode jeste dati tržištu rješenja za potrebe sigurnosti poslovanja, umrežavanja i poslovnog znanja Za sigurnost su tu Bisnode bonitetne solucije Boniteti.com – međunarodna on-line platforma sa bonitetnim informacijama za 16 milijardi subjekata iz 14 država (uključujući BiH) koje omogućavaju provjeravanje rizičnosti partnera.

Boniteti.com Vam nudi osnovne informacije o Vašem partneru, od datuma osnivanja preduzeća do kontakata i glavnih osoba. Zatim listu svih računa i informacije o blokadama i promjenama na računima, informacije o finansijskom stanju preduzeća, kroz bilanse, te pregled potencijala plaćanja, finansijsku ocjenu, što ujedno omogućava procjenu pouzdanosti partnera.

Od 2002. Bisnode je najveći strateški partner globalnog uslužitelja Dun and Bradstreet, koji nude poslovne informacije za vise od 250 miliona firmi iz 220 država.