Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VDKZ 2015: Predstavite se poslodavcima iz BiH i regiona

unnamed2

U toku je treći dan najvećeg regionalnog online sajma zapošljavanja i obrazovanja Virtualni dani karijera i znanja 2015, koji se održava u periodu 21. do 28. oktobra na adresi www.dankarijera.com.

Organizatori sajma su već šestu godinu zaredom tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regionu –Posao.ba (Bosna i Hercegovina), Infostud.com (Srbija) i MojPosao.net (Hrvatska).

Tokom narednih nekoliko dana poslotražioci će moći putem online chata razgovarati sa predstavnicima nekih od najvećih poslodavaca iz BiH i regiona i to u sljedećem rasporedu:

Izlagači iz BiH

Petak, 23.10. Ernst&Young 11h-12h, tema: EY Karijera – Posjetioci sajma će imati priliku postaviti pitanja EY HR specijalistima o tome kako zapošljavaju, kakve kandidate traže, šta obično pitaju na razgovorima za posao, koja radna mjesta su trenutno otvorena i kako izgleda karijera u kompaniji Ernst&Young.

Regionalni izlagači

Petak, 23.10. Nestle Adriatic 13h, tema: Organizacija promo aktivnosti,
Nestle Adriatic 14h, tema: Pripravnik u lancu opskrbe,
Nestle Adriatic 15h, tema: Pripravnik u HR-u
Petak, 23.10. Lidl 14h, tema: Razgovor za posao

Većina izlagača je osim navedenih satnica većinu vremena online za vrijeme trajanja sajma i poslotražioci im se mogu javiti sa svojim upitima.

Osim toga, posjetiocima su na raspolaganju Posao.ba HR specijalisti i psiholozi, kojima se svi zainteresirani mogu obratiti na Posao.ba štandu sa upitom za savjet ili informaciju o zapošljavanju. Za Posao.ba štandom možete preuzeti i dokumente sa raznim informacijama i savjetima koji će vam pomoći u pronalasku posla.

Generacija Y u potrazi za poslom

U subotu, 24. oktobra, bit će održane i dvije panel diskusije posvećene zapošljavanju „Y generacije“, odnosno osoba rođenih 80-ih i 90-ih godina, sa nekim od vodećih regionalnih kompanija JTI, Telenor, Nelt, Ernst&Young,
Svi koji su zainteresovani za ovu temu, moći će da ih prate preko livestream-a, samo je potrebno da se registruju na sljedećem linku.

unnamed

Na panel diskusiji će svi posjetioci moći čuti šta poslodavci kažu o zapošljavanju „milenijalsa“, kako prevazići jaz između generacija, šta poslodavci više cijene – formalno ili neformalno obrazovanje, na kakve CV-eve poslodavci ne ostaju ravnodušni i ostale zanimljive informacije.

Osvojite vrijedne nagrade

Posjetioci sajma će tokom trajanja sajma 21.-28.oktobra imati priliku učestvovati i u nagradnoj igri koju Posao.ba organizuje u partnerstvu sa kompanijom Imtec. Posjetite sajam na www.dankarijera.com, popunite anketu za info štandom i iskoristite priliku da osvojite Acer tablet ili Acer smartphone.

Neke od kompanija koje su izlagači na ovogodišnjem sajmu su Lidl, Nestlé Adriatic, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Robot General Trading, DevLogic, Ernst & Young, Mujan Finance i mnoge druge kompanije iz regiona.

Sajam su podržali Radio Sarajevo, TV1, Dnevni list, i source.ba kao generalni medijski pokrovitelji, te portali depo.ba, fokus.ba, olx.ba, 6yka.com, haber.ba i tuzlanski.ba u svojstvu medijskih prijatelja.