Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara o Ugovor o finansiranju autoputa Banja Luka – Doboj

tunel_pecuj_koridor_5c_1

Savjet ministara BiH trebalo bi da u utorak, 25. jula, razmatra Nacrt odluke o ratifikaciji Amandmana 1 na Ugovor o finansiranju, zaključen između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i JP “Auto-putevi Republike Srpske” za Projekat “Auto-put Banjaluka-Doboj”.

Ugovor o finansiranju zaključen je između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i JP “Autoputevi Republike Srpske” 12. decembra 2013. godine u Luksemburgu i Banjaluci, te 16. decembra 2013. godine u Sarajevu.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice Analiza održivosti javnog duga BiH čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Pred ministrima će se naći Informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije BiH u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija.

Biće riječi i o Informaciji o korištenju sredstava iz IPA fondova i o pripremi projekata čija bi se realizacija finansirala iz sredstava IPA dva

Na dnevnom redu su i Nacrt memoranduma o razumijevanju između Hrvatske, BiH i Crne Gore o sprovođenju “Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014–2020”, sa Osnovama za pokretanje postupka za zaključivanje navedenog memoranduma.

Pred ministrima će se naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o investicionom grantu između BiH i Evropske investicione banke za izgradnju dionice autoputa Svilaj – Odžak na Koridoru Pet Ce.

Savjet ministara BiH razmotriće Informaciju o pokrenutim arbitražnim postupcima protiv BiH i njenih institucija.