donesena odluka

Vlada KS se pohvalila da će se do Hadžića moći vozom

zeljeznice fbih voz2 (1)

Kažu da je voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti može napraviti mnogo

Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog Ministarstva saobraćaja donijela je Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Željeznička stanica – Hadžići.

Odluka ima za cilj poboljšanje javnog prevoza putnika u Kantonu.

-Radi zaštite javnog interesa, adekvatnog provođenja mjera zaštite od pandemije COVID-19, ali i zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na relaciji Marijin Dvor – Ilidža, dužni smo obezbijediti našim građanima dodatne kapacitete. Uvođenjem ove linije dodatno ćemo rasteretiti prevoz putnika u tramvajima i autobusima koji se obavlja na ovim relacijama – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta kaže da je današnja odluka Vlade Kantona Sarajevo rezultat razgovora i odlične saradnje sa Željeznicama Federacije BiH i načelnicima sarajevskih općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo kojima je zahvalio na podršci.

Voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti, istakao je, može napraviti mnogo i u relativno kratim rokovima, isključivo kada se interes građana stavi na prvo mjesto.

U vozu je ukupan broj sjedećih mjesta 176, a broj stajaćih 94.

-U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata. Naš plan je da ova linija bude otvorena prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge – dodao je Šteta.

Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta, navodi se u saopćenju.