Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Wigemark: Poljoprivreda šansa za razvoj BiH

10/11/2016

“Jesenji sajam 2016”, koji je okupio oko 130 izlagača iz oblasti lova, ribolova, ekologije, sporta, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije, otvoren je danas u Banjoj Luci.

Sajmom su objedinjene tri srodne manifestacije u jednu, a u naredna tri dana svoje proizvode i robu, pored izlagača iz BiH, predstavljaju i učesnici iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Otvaranju “Jesenjeg sajma” prisustvovao je i specijalni predstavnik Evropske unije i šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark, koji je ukazao da oblast poljoprivrede predstavlja veliki potencijal za razvoj zemlje.

Kazao je da EU i dalje ostaje najveći trgovinski partner RS i BiH, s velikim tržištem, gdje ima mnogo zainteresovanih za poljoprivredne proizvode sa ovih područja.

Wigemarg je napomenuo i da je EU do sada osigurala više od 70 miliona eura za razvoj poljoprivrede.

Ovu sajamsku aktivnost podržali su Ministarstvo trgovine i turizma i Privredna komora RS-a, Područna privredna komora Banja Luka, te Sportsko ribolovno društvo Banja Luka.

Komentari