Biznis

vlada rs

Zatražena smjena svih direktora u Šumama RS koji su zabilježili gubitke na kraju 2020.

19/04/2021

Vlada RS se na današnjoj vanrednoj sjednici u funkciji skupštine ЈPŠ Šume RS upoznala o Informaciji u vezi sa radom i poslovanjem ovog preduzeća i planu prevazilaženja problema u poslovanju

Vlada RS zatražila je od direktora Јavnog preduzeća šumarstva Šume RS da odmah razriješi direktore svih organizacionih dijelova preduzeća, koji su na kraju prošle godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja.

Vlada traži i da osnovni kriterijum za imenovanja vršioca dužnosti u tim organizacionim dijelovima bude stručnost i ostvareni profesionalni rezultati u oblasti šumarstva, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

– Vlada RS zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u narednom periodu analizira rad Nadzornog odbora i Uprave ЈPŠ Šume RS, te u skladu sa rezultatima analize predloži mjere i aktivnosti u pogledu rada ovih organa – navodi se u saopštenju.

Vlada RS se na današnjoj vanrednoj sjednici u funkciji skupštine ЈPŠ Šume RS upoznala o Informaciji u vezi sa radom i poslovanjem ovog preduzeća i planu prevazilaženja problema u poslovanju.

Vlada RS u funkciji skupštine ovog javnog preduzeća stava je da direktori svih organizacionih dijelova ЈPŠ Šume RS, koji su na kraju prošle godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, moraju snositi odgovornost i biti razriješeni dužnosti direktora.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.