Zlatna medalja za “Charismu Blatinu 2015” vinarije Hercegovina Produkt

decanter_fb_oglas

Na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards ocjenjivanju u Londonu vinarija Hercegovina Produkt osvojila je tri medalje, među kojima je najznačajnija zlatna medalja za vino “Charisma Blatina 2015” sa visokih 95 bodova.

Decanter World Wine Awards je najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se svake godine u organizaciji čuvenog magazina Decanter održava u Londonu. Karakterizira ga rigorozno suđenje, strog proces ocjenjivanja vina, te iznimno jaka konkurencija što pokazuje činjenica da je za DWWA 2017. godine prijavljen rekordan broj uzoraka, više od 17.200, što je osam posto više nego lani.

Ove godine vina je ocjenjivalo 219 sudaca, od kojih 65 nosi titulu Master of Wine, a 20 Master Sommelier.

Charisma Blatina 2015. u izrazito jakoj konkurenciji je prepoznata kao vrhunsko suho vino iznimnog okusa, teksture, boje i mirisa čime se zasluženo vinulo u društvo najcjenjenijih svjetskih vina. Ovo značajno priznanje predstavlja izniman uspjeh vinarije Hercegovina Produkt koja je uspjela u nakani da Blatinu hercegovačku autohtonu sortu mostarskog vinogorja smjesti u sami vrh najcjenjenih sorti za proizvodnju vrhunskih vina.

Uz Charismu Blatina 2015. koja je osvojila zlatnu medalju sa visokih 95 bodova, Žilavka Zlatna Dolina osvojila je srebrenu medalju sa osvojenih 90 bodova te Charisma Žilavka 2016 brončanu medalju sa 88 osvojenih bodova.

Ove nagrade su samo još jedna u nizu potvrda vrhunske kvalitete vina vinarije Hercegovina Produkt koja se suvremenom proizvodnjom počinje baviti 1995. godine. Kapaciteti su kroz godine rasli i trenutni su 30.000 hl u proizvodnji vina i voćnih rakija.

Vinarija Hercegovina Produkt u procesu proizvodnje koristi najsuvremenija tehnološka rješenja, a rezultat toga je vrhunska kvaliteta proizvoda prepoznata od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka ali i potrošača.

Posebno smo ponosni što su nagrade osvojile naše autohtone sorte Blatina i Žilavka i ovaj veliki uspjeh vinarije Hercegovina Produkt je veliki doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete autohtonih hercegovačkih vina Žilavke i Blatine i brandiranju Bosne i Hercegovine kao vinske zemlje. Naši potrošači se sami mogu uvjeriti u vrhunsku kvalitetu ovih vina jer se nagrađena vina već nalaze u restoranima i maloprodajnim objektima diljem BiH, saopćeno je iz vinarije Hercegovina Produkt.