Apartman na točkovima, cijena 400 hiljada eura – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Apartman na točkovima, cijena 400 hiljada eura

05/09/2018

Samo ime Rolls Royce svima nam daje do znanja da je riječ o automobilu kojeg većina običnih smrtnika nikada neće moći priuštiti, a iako bi se rado provozali u novom luksuznom modelu Phantoma, u njemu ćemo moći uživati samo na slikama jer početna cijena ovog vozila iznosi 400 hiljada eura.

Iz Rolls Roycea kažu kako Phantom predstavlja definiciju luksuza te posebno ističu luksuz privatnosti koji je veoma bitan brojnim njihovim klijentima. Zato su u modelu Phantom Extended Wheelbase predstavili nešto posebno – pravi mali apartman u kojem će putnici koji sjede na zadnjim sjedištima imati potpunu privatnost. Riječ je o nivou privatnosti i luksuza s kojom se ne mogu usporediti drugi luksuzni (i skupi) automobili, napominju iz ove kompanije.

Između prednje i zadnje strane automobila nalazi se staklo koje pritiskom na posebnu tipku odmah postaje neprozirno. Također, iz Rolls Roycea ističu savršenu zvučnu izolaciju koja garantira da sve što se kaže na zadnjem sjedištu – ostaje samo na zadnjem sjedištu tako da niko s prednjeg sjedišta ne može prisluškivati, a treba spomenuti i odlučnu izolaciju od buke motora.

S vozačem i osobom na drugom prednjem sjedištu komunicira se putem interkom sistema kontroliranog iz zadnjeg dijela vozila, a samo s ovog dijela se može otvoriti poseban prozorčić putem kojeg se vozaču mogu dati dokumenti i druge stvari.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.