Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apple Car trebao bi u potpunosti razvaliti konkurenciju

Apple-Green-Car

Priča o automobilu iz Applea se opet vraća u centar pažnje, i to zahvaljujući vijesti kako je Apple registrovao najatraktivnije domene vezane uz automobile.

Jedan od najtajnijih projekata polako dobiva gotovo opipljive obrise. Nakon što su se pojavile glasine kako Apple okuplja stručnjake iz automobilskog svijeta i sa brojnima kooperantima na nekoliko tajnih lokacija radi na razvoju svog prvog automobila, uslijedilo je zatišje. Sada iz MacRumora dolazi informacija kako je Apple registrirao domene apple.auto, apple.car i apple.cars.

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama gotovo 600 ljudi u okviru specijalnog tajnog kompleksa radi na razvoju električnog automobila. Apple je tako već zaposlio brojne ljude iz Tesle, Forda, GM-a, FCA (Fiat Chrysler Automobiles) i A123 Systems. Projekt razvoja navodno nosi ime Titan.

Novi automobil javnosti bi trebao biti predstavljen do 2019. godine, a godinu poslije bi trebao stići na tržište i poput iPhonea u potpunosti razvaliti konkurenciju. Inače, Apple je prije desetak godina također razmišljao o razvoju automobila no Steve Jobs je 2008. g. projekt u startu stopirao i snage prebacio na razvoj prvog IPhonea.