Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Audi “bocka” Teslu

audi_musk_have

Nastavlja se obračun njemačkih premium igrača s Teslom. Tako je nakon BMW-a “otrovnu strelicu” Tesli poslao i Audi.

BMW je pucao na Teslu Model 3, dok Audi svojim modelom direktno cilja na nedavnu vijest o novom modelu iz Tesle, Modelu Y. Audi City Berlin je tako odlučio vizuru svog salona u Berlinu obogatiti reklamnim panoom na kojem uz e-tron stoji poruka: Audi Musk have.

Jedini problem mogla bi biti činjenica da Audi e-tron Sportback postoji kao koncept, a vrlo je teško da ćemo ga na cesti vidjeti prije 2019. godine. Plašenje oružjem koje u funkciji neće biti još dvije godine, moglo bi se Audiju itekako odbiti o glavu.

Jedino opravdanje može biti činjenica da je Elon Musk svojevremeno vozio Q7, pa se ovim želi reći kako bi mogao opet doći u Audijev salon po svoj novi auto.

E-tron Sportback će imati baterije kapaciteta 95 kWh, elektromotornu snagu od 320 kW i autonomiju od bar 500 km. Kod Audija pogon čini jedan elektromotor na prednjoj i dva na stražnjoj osovini, a uz quattro pogon osiguravaju silovito ubrzanje – kazaljka će pokazati 100 km/h nakon 4,5 sekundi. Nimalo čudno, s obzirom na to da u kratkotrajnom boost modu daje i više od 500 KS.