Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši teniser ostao neozlijeđen u teškoj nesreći na reliju

nalbandian

David Nalbandian, jedan od najkontraverznijih tenisera svih vremena doživio je tešku nesreću na reliju, kojim se bavi i danas.

Iako je svojevremeno bio i treći teniser svijeta (2006. godine), Nalbandian se nikada u potpunosti nije posvetio tenisu, upravo zbog relija. Mnogi ga i danas smatraju jednim od najtalentiranijih tenisera svoga doba.

Zbog relija po ko zna koji put umalo je izgubio glavu.

Na utrci u rodnoj Argentini proteklog vikenda, Nalbandian je izgubio kontrolu nad svojim automobilom Chevrolet Agilom, pri velikoj brzini izletio sa staze i nekoliko puta se prevrnuo.

Svima je to izgledalo strašno, ali ne i Davidu koji se nakon izlaska iz zgužvanog automobila bacio direktno u bazen.

“Na kraju je sve ispalo dobro. Ovi automobili su sigurni tako da nije to bilo tako strašno. Upravo u bazenu odmaram sa svojom bebom”, poručio je 34-godišnji Argentinac koji je karijeru završio prije tri godine, a ovoga je puta morao odustati i od relija jer je auto bio potpuno smrskan.

U sjećanju mnogih će ostati kao teniski majstor koji je mogao pobijediti bilo koga od svojih savremenika.

I danas je jedini argentinski teniser koji je na sva četiri Grand Slam turnira bio najmanje u polufinalu, igrao je finale Wimbledona, osvojio Masters Cup 2005. godine, te ukupno 11 turnirskih naslova.