Brzi i žestoki

Rick Hendrick

Dao tri miliona dolara za auto, a neće ga nikako voziti

27/01/2020

Ponosni kupac je Rick Hendrick

Nova Corvette 8 Stingray startuje sa proizvodnjom od februara, a već od marta počinje proces dostavljanja vozila svojim novim vlasnicima.

Na tradicionalnoj aukciji u američkom gradu Skotsdejlu najnovija Corvette C8 Stingray prodata je za tri miliona dolara, iako joj tržišna vrijednost startuje od 60.000 dolara.

Ponosni kupac je Rick Hendrick, direktor kompanije “Hendrick Automotive Group”, koji je izjavio da uopšte neće ni voziti ovaj automobil, piše Auto Bild.

On je riješio da novi model Corvette Stingray izloži u prostoru “Hendrick’s Heritage Centre” u Šarlotu, gde se nalazi još 120 primjeraka ikone američke auto industrije.

Zanimljivo, ali u sličnoj situaciji je u Fernando Alonso, čuveni vozač Formule 1, koji u svom privatnom muzeju drži sve automobile u kojima se takmičio. To čak stoji i kao klauzula u njegovom ugovoru.

Zvanično, proizvodnja Corvette C8 Stingray počinje narednog mjeseca, a početkom marta se kreće u proces dostavljanja vozila novim vlasnicima.

Auto Bild prenosi da je ova ustanova stekla kultni status među američkim ljubiteljima automobila, pošto se tamo nalaze Corvette koje su vozili belgijski kralj Leopold III, pjevač Roj Orbison, kao i nekadašnji predsjednik Meksika Gustavo Dias Ordas.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.