Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srušila sve rekorde

Priča o “zelenoj haljini”: Google je čekao da je ona obuče

jlo haljina green1 (1)

Nakon dodjele broj pretraživanja za pojmom “zelena haljina Jennifer Lopez” srušio je sve rekorde na Googleu što je potaknulo stvaranje tražilice fotografija Google Images, koja dotad nije postojala

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez se na dodjeli nagrada Grammy 2000. godine upisala u istoriju.

Osim što će njeno pojavljivanje na crvenom tepihu u zelenoj Versace haljini s dekolteom do pupka ostati zapamćeno kao jedan od najvećih modnih trenutaka 21. stoljeća, J.Lo je u ovom izdanju zauvijek promijenila i način na koji pretražujemo slike na internetu.

Naime, nakon dodjele broj pretraživanja za pojmom “zelena haljina Jennifer Lopez” srušio je sve rekorde na Googleu što je potaknulo stvaranje tražilice fotografija Google Images, koja dotad nije postojala.

J.Lo je u istoj haljini “srušila” internet i u septembru prošle godina, kada je u njoj zatvorila reviju modne kuće Versace, a tokom godina je još nekoliko puta nosila razne varijante ove legendarne haljine, posljednji put u decembru prošle godine u emisiji Saturday Night Live.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

No, zanimljivo je da Jennifer ovu haljinu nije nosila prva, a prije nje su je nosile čak dvije također slavne dame.

Radi se o samoj dizajnerici haljine Donatelli Versace…

New York City: Donatella Versace 1999. na događaju ‘Rock Style’

…i bivšoj Spajsici Geri Halliwell.

Geri Halliwell (Spice Girls) na 1. godišnjici Annual NRJ Music Awards u Cannes

Donatella ju je nosila na eventu Rock Style Gala u decembru 1999. godine, a Geri na dodjeli nagrada NRJ Music Awards u Parizu u januaru 2000. godine.

A iako su obje izgledale spektakularno u njoj, Jennifer, koja ju je nosila mjesec dana nakon Geri, ipak je uspjela privući najviše pažnje jer je već tada bila jedna od najvećih zvijezda na svijetu, a radilo se i o puno popularnijem eventu.