Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki proizvođač

Ford zatvara radna mjesta širom Evrope, bez posla ostaje 12.000 ljudi

ford_10

Iz kompanije kažu da je obustavljena proizvodnja u tri “Fordove” fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smjena u fabrikama u Španiji i Njemačkoj

Američki proizvođač automobila “Ford” ukinut će 12.000 radnih mjesta u Evropi do 2020. godine kako bi svoje poslovanje vratio na staze profita.

Iz kompanije kažu da je obustavljena proizvodnja u tri “Fordove” fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smjena u fabrikama u Španiji i Njemačkoj.

Smanjenje broja zaposlenih, koje će pogoditi 12.000 radnika u pogonima u potpunom vlasništvu “Forda” ali i u mješovitim preduzećima te kompanije u Evropi, biće realizovano prvenstveno kroz program dobrovoljnog odlaska radnika, prenosi Reuters.

Izazovi investiranja u električna, hibridna i autonomna vozila, dok se istovremeno moraju izvršiti popravke motora kako bi se zadovoljili nove propisi o čistom vazduhu, primorali su proizvođače automobila u cijelom svijetu da smanje fiksne troškove i pojednostave svoje portfolie modela.