Crna hronika

Velika Kladuša

Senad pored kukuruza posadio marihuanu, policija mu je počupala (FOTO)

28/06/2019

Akciju su proveli pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona

Policija iz Unsko-sankog kantona uhapsila je jučer 57-godišnjeg Senada M. iz mjesta Mrcelji kod Velike Kladuše, nakon što su na njegovom imanju pronašli i oduzeli 21 stabljiku marihuane.

Akciju su proveli pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja.

– Na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda Velika Kladuša pretresena je porodična kuća i dvorište S. M. (1962) u mjestu Mrcelji, u općini Velika Kladuša. Prilikom pretresa, u bašti pored kuće pronađena je 21 stabljika visine od 80 do 220 cm, koje svojim izgledom asociraju na “cannabis sativu L” – saopćeno je danas iz MUP-a USK.

Stabljike su nakon uviđaja izuzete, a 57-godišnjak je uhapšen i priveden u službene prostorije na krim-obradu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

– Navedena zapljena je rezultat kontinuiranog rada pripadnika Sektora kriminalističke policije u Velikoj Kladuši, a što je rezultiralo dvjema zapljenama u posljednjih deset dana – naveli su iz MUP-a USK.

Zbog istog krivičnog djela, naime, pripadnici istog odjeljenja su u ličnom pretresu H. S. (28) iz Velike Kladuše pronašli paket sačinjen od aluminijske folije sa nepoznatom biljnom materijom, jedan džoint, osam tableta ecstasyja i metalni bokser.

– Naknadnim pretresom stana navedenog lica pronađeno je još 11 paketa sačinjenih od aluminijske folije u kojima se nalazi neutvrđena količina nepoznate biljne materije, jedan paket sačinjen od prozirne pvc folije u kojem se nalazi neutvrđena količina nepoznate biljne materije, a ukupno oko 170 grama nepoznate biljne materije koja asocira na “cannabis sativu” i digitalna vaga za precizno mjerenje – naveli su iz MUP-a USK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.