Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH nije na listi

Gdje će VW proizvoditi “Passata”? Sada su četiri države u opticaju

9. VW Passat

Sve jači pritisci da Volkswagen napravi zaokret od 180 stepeni i vrati se u Njemačku, i to u Donju Sasku

Nakon što je odluka o izgradnji tvornice u Turskoj zamrznuta Volkswagen se našao u problemima. Uskoro će ostati bez proizvodnih kapaciteta za novi Passat.

Tvornica u Emdenu će uskoro biti preinačena u tvornicu električnih vozila. To bi se trebalo dogoditi najkasnije do 2022. godine.

Zato se u Volkswagenu moraju brzo odlučiti gdje će prebaciti proizvodnju. Od prije su u igri Bugarska, Rumunija, pa i Srbija, a sada se pojavila još jedna zemlja kandidat.

Slovačka. Naime, njemački Automobilwoche izvještava kako će proizvodnja Passata biti prebačena u Bratislavu. A to je opet problem jer tamošnji kapaciteti već rade punom parom i proizvode SUV-ove, VW Touareg i Audi Q7, ali i mališane (VW Up, Seat Mii, Škoda Citigo). No, kako bi potonji trebali uskoro izaći iz proizvodnje mogao bi se otvoriti prostor za proizvodnju Passata, javlja Autonews Europe.

Pritom su sve jači pritisci da Volkswagen napravi zaokret od 180 stepeni i vrati se u Njemačku, i to u Donju Sasku, pokrajinu koja je drugi po veličini dioničar u Volkswagenu.