Golf GTI od Lego kockica

golf lego

Ukoliko spadate u red obožavatelja VW-a i želite ovakav GTI na svojoj polici, glasajte za ideju i komplet će se možda doista naći u prodaji.

Dio je to Lego Ideas projekta u kojem kreatori šalju svoje prijedloge, a posjetitelji pritom glasaju za one najbolje. Prijedlozi koji skupe najviše glasova stići će u proizvodnju, a time i na police dućana.

Kreator legendarnog Golfa pokušao je što bolje pratiti formu originalnog vozila. Osim vanjštine začinjene GTI amblemom jednako dojmljiv je i interijer vozila.

Puno pažnje posvećeno je detaljima, od dizajna upravljača i naljepnice za audio sustav do dvobojnog tapecirunga sjedala i ručica za otvaranje prozora. Jedini nedostatak je što više detalja nije izrađeno od lego kockica.

Golf GTI je izrađen od 1.278 dijelova, što je nešto više od modela VW Bube koja se sa 1.157 dijelova već nalazi u prodaji.

Da bi ideja ušla u razmatranje odgovornih i moguću proizvodnju ideja GTI-a od legića će morati u nešto više od godinu dana skupiti 10.000 glasova. Trenutno je na nešto manje od 2.000 glasova.