Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Clubsport

Stiže najmoćniji GTI s pogonom na prednje točkove ikada

gti clubsport
FOTO: VW

Ne očekuje se da će proizvodni Clubsport dosegnuti tako visoku brojku jer je podešen za rad na E20 gorivu

Novi Volkswagen Golf GTI Clubsport službeno će debitirati 31. maja. Golf GTI Clubsport nije samo GTI s nekoliko promjena u ovjesu i novom oznakom.

Na prednjoj strani ima novu masku i unaprijeđena prednja svjetla, a veliki VW znak u rešetki također svijetli.

Na stražnjoj strani nalazi se veliki krovni spojler iznad novih stražnjih svjetala i stražnje maske slične Golfu R, iako s pojedinačnim ispušnim cijevima u kutevima. Vozi se na novim 19-inčnim gumama.

Mehaničke promjene uglavnom tajna

Mehaničke promjene su još uvijek uglavnom tajna, iako VW obećava da će Clubsport biti najmoćniji GTI s pogonom na prednje točkove do sada.

Upravljanje snagom obavlja elektronički kontrolirana blokada prednjeg diferencijala, dok je DCC adaptivna kontrola šasije opcionalna. Tu je i poseban način vožnje, ekskluzivan za Clubsport, namijenjen posebno za vožnju na kultnom Nürburgringu.

gti GOLF CLUBSPORT

Prikladno, s obzirom na to da će VW na Nürburgringu predstaviti ovaj novi automobil.

Iako ne znamo koliko će konjskih snaga biti ispod haube, bit će više od trenutnih 241 KS GTI-ja. VW je najavio jedinstven GTI Clubsport 24h trkaći automobil koji će imati 343 KS. Ne očekuje se da će proizvodni Clubsport dosegnuti tako visoku brojku jer je podešen za rad na E20 gorivu, između ostalih nadogradnji.