Brzi i žestoki

visokoperformansne verzije

Procurile informacije o najjačim “golfovima”: GTI startuje sa 245 “konja”!

22/01/2020

Otkako je prošle jeseni debitovala osma generacija Golfa, automobilski entuzijasti sa nestrpljenjem očekuju detalje o visokoperformansnim verzijama Volkswagenovog bestselera

Na Internet su dospjele informacije o snazi modela Golf GTI, GTI TCR, GTD, GTE i R.

Otkako je prošle jeseni debitovala osma generacija Golfa, automobilski entuzijasti sa nestrpljenjem očekuju detalje o visokoperformansnim verzijama Volkswagenovog bestselera.

Ukoliko se podaci koje je otkrio i podijelio na Internetu CocheSpias pokažu tačnim, Golf GTI u osnovnoj verziji imaće motor od 245 KS (180 kW), dok će GTI TCR varijanta raspolagati sa 300 KS (221 kW).

Oni koji preferiraju snažne dizelaše, mogu da izaberu Golf GTD sa motorom koji isporučuje 200 KS (147 kW), dok će “plug-in hybrid” Golf GTE imati pogonski sistem ukupne snage od 245 “konja” (180 kW).

Na tronu će se naći Golf R, koji će prema nezvaničnim podacima raspolagati sa 333 KS (245 kW).

Što se tiče Golfa GTI i GTD, u tačnost ovih informacija ćemo se uvjeriti uskoro, s obzirom da će Volkswagen zvanično predstaviti ta dva modela na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, dok ćemo za Golf R morati da sačekamo ljeto jer je premijera planirana u vrijeme održavanja manifestaciji “Goodwood Festival of Speed” u Engleskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.