Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hussarya GT: Zvijer za trkaću pistu “Made in Poland”

Hussarya GT 4

Arrinera iz Poljske predstavlja Hussaryu GT, brutalnog sportistu rezervisanog samo za trakaću pistu.

Predstavljen ovih dana u Birminghamu na tamošnjem Autosport International sajmu Hussarya GT predstavlja još jedan prijedlog za FIA GT4 takmičenje, a samim time još jednu opciju u potrazi za idealnim sportskim automobilom.

Centralno postavljen GM-ov 6.2 V8 motor uparen sa sekvencijalnim mjenjačem razvija 430 KS. Bolid je težak 1.249 kg. Vrhunska oprema, osim nosećeg djela izrađenog u kombinaciji aluminija, kevlara i ugljičnih vlakana, uključuje Öhlins amortizaciju i Alcon kočnice sa šestklipnim čeljustima i diskovima promjera 380 mm.

Klasiično trkaće okruženje nastavlja se u kabini opremljenoj Cosworth Intelligent Color Display sistemom telemetrije. Predviđena je proizvodnja najviše tri primjerka godišnje uz cijenu od oko 185.000 USD.

U ponudi se našlo mjesta i za cestovnu izvedbu. U tom slučaju motor razvija oko 650 KS uz 819 Nm okretnog momenta. Prve isporuke očekuju se krajem godine da bi zatim na scenu konačno stigla još brutalnija izvedba Hussarya 33 opremljena 8.2 V8 motorom sa preko 800 KS i 900 Nm. Do 100 km/h stiže za tri sekunde, a 350 km/h je maksimalna brzina.