Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Procurile brojke koliko je Real zapravo platio Balea

gareth bale

‘Otkrivena je najveća tajna modernog nogometa’, pišu španski mediji nakon što je u javnost dospio službeni dokument, u kojem jasno stoji da je Realova kupnja Garetha Balea od Tottenhama – daleko najveća u istoriji nogometa!

Španska Marca pokrila je cijelu naslovnicu svog internetskog izdanja s pričom koja je zapravo javna tajna, ali se dugo skrivala ne od očiju javnosti, već od – Cristiana Ronalda. Ispada da su Kraljevi od glavnog kralja prodaje Daniela Levyja Velšanina otkupili za ukupno 99.75 miliona eura! A u dokumentima je klauzula koja je Tottenham sprječavala da taj podatak iznese u javnost.

Odnosno, u članku 15 stoji da jedina cifra koja može izaći u javnost iznosi 91 milion eura. Time bi Ronaldov dolazak iz Man. Uniteda, težak 94 miliona eura, ostao najveći transfer svijeta!

Međutim, postiji i ‘rikverc’: Realu i Baleu je zabranjeno u javnosti pričati negativno o Spursima i predsjedniku Danielu Levyju.

Konačno, Real Madrid odmah mora obavijestiti Tottenham ako neki drugi premierligaški klub pošalje ponudu za Velšanina. Spursi u tom slučaju imaju 72 sata da odgovore na ponudu, a njihova ponuda ima prednost čak i ako prvi zainteresirani klub iznova ponudi i veću cijenu za igrača. Ovim podatkom padaju u vodu sve glasine o mogućem Baleovom odlasku u Manchester United!

bale ugovor1

bale ugovor2