Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jet-seteri u skupocjenim automobilima krstare hrvatskim gradovima

20160614_2_17500375_11319128_Web

Gradonačelnici Zagreba, Zadra, Šibenika i Senja predstavili su danas Pink Wing, turistički projekt u kojem će učesnici u tri dana u turističkoj vožnji luksuznim automobilima posjetiti ove gradove, javlja Anadolu Agency (AA).

U projektu Pink Wing koji se ove godine prvi put događa u Hrvatskoj, sudjelovat će ukupno 75 vozila sa 150 sudionika. Cijena sudjelovanja, koja uključuje sve usluge tijekom tri dana događanja, smještaj, hranu i druge potrebe, iznosi 19.000 kuna (oko 2.500 eura), a svako vozilo imat će vozača i suvozača.

Riječ je o turističkom, gastronomskom i sportskom projektu koji okuplja 150 VIP automobilskih entuzijasta te preko 350 članova popratnog osoblja koje će se brinuti za sudionike ove karavane luksuznih vozila.

Svrha cijelog projekta je promidžba hrvatskih ljepota, gradova, regija, kontinentalne i morske Hrvatske, nacionalnih parkova i jedinstvene gastronomije.

Projekt okuplja visoko pozicionirane poslovne ljude, vlasnike kompanija i menadžere koji imaju u vlasništvu skupocjeni sportski automobil.

Sudionici su za 2016. godinu većinom domaći, ali uz jedan dio stranaca iz regije i iz zapadne Europe, dok se za 2017. godinu predviđa veći udio stranaca.

Vrijeme održavanja Pink Winga je od 17. do 19. lipnja na relaciji Zagreb – Šibenik – Zadar sa konačnom destinacijom u Hotelu D-Resort u Šibeniku.

Polazak je 17. lipnja u 12 sati uz policijsku pratnju i zatvaranje prometnica do izlaska iz grada Zagreba.

Težište Pink Winga je na “lifestyle” doživljaju, a nikako ne na utrkivanju, poručili su organizatori.

Događaj su u Hotelu Sheraton predstavili Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra i Darko Nekić, gradonačelnika Senja.

Gradonačelnik Bandić izjavio je kako je ovaj skup promotor “turizma, adrenalina, oktana, jet-seta te automobila čija cijena nije ispod 200.000 eura”.

Turističke zajednice sva četiri grada kao i Hrvatska turistička zajednica također podržavaju Pink Wing, kao i Ministarstvo turizma.

Događaj podržava i Ravnateljstvo policije u vidu stalne pratnje kolone vozila sa pripadajućim Policijskim upravama na lokalnim razinama, gdje su organizirani ulasci i izlasci iz gradova.