Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Brzi i žestoki

Kad testiranje kočnica na automobilu krene naopako

29/05/2015

Dva su muškarca lakše ozlijeđena nakon što ih je udario automobil dok su testirali njegov sisetm automatskog kočenja i detekcije pješaka.

Novinari i nekolicina drugih osoba u Dominikanskoj Republici okupili su se u blizini prodajnog salona uglednog švedskog proizvođača Volva i s neskrivenim zadovoljstvom na licima odlučili su testirati naprednu tehniku navodno ugrađenu u Volvo XC60.

Ali, kako pokazuje snimka objavljena na YouTubeu, koja je dosad pregledana već nekoliko miliona puta, vozilo je umjesto kočenja pojurilo i to ravno na okupljene. Nisu svi imali vremena skloniti se pa su dvojica muškaraca nastradala.

Ipak, Volvo se naknadno javio saopštenjem u kojemu tvrde da automobil na snimci uopšte nije bio opremljen spomenutim sistemima, već da je za njih kao dodatnu opremu trebalo dodatno platiti. Napominju da bi, čak i da su sistemi bili ugrađeni, scenario vjerovatno bio isti, s obzirom da naglo ubrzanje poništava djelovanje obaju automatskih sigurnosnih sistema.

“Volvo ozbiljno preporučuje da se testiranja nikada ne provode na ljudima”, piše u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.