Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fury road

Legendarni automobili iz posljednjeg Mad Maxa stižu na aukciju

mad max – youtube

U ponudi će biti sva vozila iz posljednjeg nastavka legendarnog serijala

Prošlo je šest godina od premijere posljednjeg nastavka serijala o Mad Maxu za koji mnogi kritičari tvrde da je najbolji postapokaliptični film unazad deset godina. Divlja cesta (Fury road) je fantastičan akcijski film, još jedan u kojem vrlo zapaženu ulogu imaju specijalno pripremljena vozila.

Naravno, Ford Falcon je bio i ostao najprepoznatljiviji automobil serijala, baš kao što je Aston Martin prva marka koje se sjetimo na spomen Jamesa Bonda. Međutim, maštovite automobilske kreacije koje smo gledali u apokaliptičnim scenama sada idu na aukciju koja se potkraj mjeseca održava u režiji kuće Lloyds.

U ponudi su svi, od Doof Wagona na osnovi vojnog MAN KAT1 8×8 vozila, preko Falcona coupea, koji je temeljito prerađen kako bi se nosio s teškim terenom, ali i zadaćom presretača. Ni ostali neće razočarati, od Gigahorsea koji pokreće V16 motor, War Riga s pogonom na šest kotača itd.

Nažalost, nepoznato je u kakvom su stanju vozila. S obzirom na ono što su prošla u filmu, kao i na vremenski odmak, vrlo je vjerovatno da im treba malo osvježenja.