Limuzina budućnosti na tržište stiže 2019. godine FOTO

Elextra_2
FOTO Elextra

Taman kad pomislite kako je Elextra još jedan start-up koji će neslavno propasti stiže vijest kako je kompanija pronašla zainteresirane investitore i osigurala sredstva za razvoj automobila.

Iza dizajna ove superlimuzine stoji Robert Palm koji je za britanski Autocar izjavio kako je projekat krenuo, te kako će do proljeća prvi prototip biti gotov.

Najveća posebnost u vizuelnom smislu je kako se radi o automobilu s četvora vrata i gepekom od 400 litara, a potom i kako je većina dijelova izrađena od karbona. Prevedeno, to bi trebalo donijeti uštedu od bar 25% u odnosu na automobil koji bi bio izrađen od aluminija.

Pridodamo li aerodinamičnoj formi minimalne mase moćan pogon jasno je kako se očekuju vrhunske performanse. Koristeći dva elektromotora ukupne snage oko 680 KS ovaj bi bolid trebao uhvatiti 100 km/h u manje od 2,3 sekundi. I dok sasvim očekivano projekt predviđa maksimalac limitiran na 250 km/h, pomalo iznenađuje doseg od čak 600 km.

Ako sve bude išlo po plani automobil bi se na tržištu trebao pojaviti 2019. godine. Predviđena je serija od 100 primjeraka, a cijena će biti u rasponu od 400.00 do 500.000 eura.