Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubitelji automobila uživali u Zenici

zenica-tunning

Više od 150 ljubitelja automobila okupilo se danas na sportskim terenima na Kamberovića polju u Zenici gdje se danas održava četvrti po redu Tunning show „Getaway in Zenica“, u organizaciji AK „Ze-Tunning“ iz Zenice.

Ljubitelji automobila iz cijele Bosne i Hercegovine, regiona ali i zemalja poput Austrije i Švicarske pristigli su danas u Zenicu kako bi učestvovali na događaju koji za cilj ima okupljanje entuzijasta i takmičara koji svoje automobile predstavljaju u najboljem svjetlu. Ove godine učestvuje oko 70 takmičara u dvije kategorije, style i „dB drag“ takmičenju u jačini ozvučenja u automobilu.

Prema riječima jednog od organizatora ovog događaja i člana AK „Ze-Tunning“, Adija Krge, ovo je dosad najposjećeniji tunning show u Zenici.

zenica-tunning1

„Sve je počelo prije nekoliko godina kada smo se mi, entuzijasti i ljubitelji automobila iz Zenice počeli okupljati na parkinzima kako bismo jedni drugima pokazivali svoje automobile i družili, nakon čega smo oformili klub kako ne bismo imali problema sa policijom zbog okupljanja većeg broja automobila na jednom mjestu i onda se rodila ideja i o tunning showu“, izjavio je Krgo.

„U odnosu na prethodne tri godine koliko postoji ovaj događaj, najviše zaljubljenika u preuređene ali i obične ‘stock’ automobile došlo je danas. Ove godine imamo oko 150 učesnika, koji i dalje pristižu, a u takmičarskom djelu imamo oko 70 takmičara u dvije kategorije, stil i jačina ozvučenja postavljenog u automobilu“, rekao je Krgo.

Dodaje kako u takmičarskom djelu automobile ocjenjuju trojica sudija koji će tokom dana proglasiti najbolje takmičare u 19 različitih kategorija, od toga 14 u kategoriji stil i 5 u kategoriji „dB drag“, odnosno jačini ozvučenja postavljenog u automobile.

zenica-tunning2

Krgo napominje kako je danas na tunning show u Zenicu došlo dosta stranih državljana iz Austrije i Švicarske koji su odlučili doći u Bosnu i Hercegovinu i Zenicu samo zbog ovog takmičenja što govori o sve većoj popularnosti ovog događaja kao i velikom broju ljubitelja preuređenih automobila koji su danas na Kamberovića polju u Zenici.

Takmičenje se odvija u dvije glavne kategorije, od kojih u kategoriji stil postoji 14 klasa te u kategoriji „dB drag“ 5 klasa ovisno o klasi kojoj automobili takmičara pripadaju.

Proglašenje pobjednika u takmičarskom dijelu održat će se danas poslijepodne, nakon čega će se tunning show zvanično i završiti.