Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

treća generacija

Mađarski dizajner X-Tomi nacrtao kabriolet verziju novog Peugeota 308

peugeot 308 cabrio1 (1)

Da bi kreirao ovu dinamičniju verziju, X-Tomi je za temelj uzeo hibridni plug-in Peugeot 308

Prije nekoliko sedmica, Peugeot je napokon podigao veo s 3. generacije svog 308.

Najprodavaniji model u Francuskoj, uprkos što je prethodna verzija bila čak osam godina na sceni. Nova generacija stiže zadržavajući kompaktnu siluetu, a dimenzije su malo varirale u odnosu na prethodnu verziju. No, već se šuška i o crossover verziji, kako bi se nadmetao s budućim Renaultom Méganeom, koji će također biti podignut u novoj generaciji.

Kabriolet verzija, iako je još uvijek sve samo nagađanje, nije nemoguća. Međutim, to nije spriječilo mađarskog dizajnera X-Tomija da zamisli kako bi ova varijacija mogla izgledati.

I najmanje što možemo reći je da je rezultat prilično uspješan i izgleda dobro na novom Peugeotu 308!

Da bi kreirao ovu dinamičniju verziju, X-Tomi je za temelj uzeo hibridni plug-in Peugeot 308. S dobrim razlogom, kompakt je sada elektrificiran i dolazi u dvije verzije, razvijajući 180 i 225 konjskih snaga, a zatim se isporučuje standardno s automatskim mjenjačem EAT8.

No, bit će ponuđen i s 1,2-litrenim PureTech benzincem koji će biti dostupan u 110 i 130 konjskih snaga, kao i 1,5-litrenim BlueHDi, koji razvija samo 130 konja. Kasnije će na red doći verzija SW karavana s istim motorima, dok bi se također planirala električna varijanta, kao i sportskija inačica s oznakom Peugeot Sport Engineered. Novi Peugeot 308 započet će s prodajom sljedeće jeseni, a narudžbe se otvaraju ovog ljeta. Cijene tek trebaju biti objavljene, ali vjerojatno bi trebale biti oko 25.000 eura.