Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osokolio se

Mini više nije mini: Sad ima preko 300 “konja” i jako je brz (VIDEO)

mini

Dizajn je tek minimalno mijenjan i može se nazvati zatezanjem bora

Ne tako stara tunerska kuća u vlasništvu BMW-a se osokolila i sada tuningom drastično podiže snagu najmoćnijih Minija.

Joh Cooper Works je zaživio početkom milenija zajedno s reinkarniranim Minijem, a ime slavnog tunera osiguralo je ozbiljnost kuće, ali i smjer u kojem će ići. Sve to je Michael Cooper odlično smislio, a u posao je krenuo prvim tuning paketom kojim je za 2.000 eura podizao snagu za tek 11 KS.

Danas BMW putem slavnog prezimena uzima daleko veću šuštavu protuvrijednost, a u zadnjoj iteraciji podiže snagu 2.0 turbaka za 75 KS i 100 Nm. Tako će JCW izvedbe imati na raspolaganju 306 KS i 450 Nm pa će Clubman do 100 km/h stizati za 4,9 sekundi. Countryman će pak trebati 0,2 sekunde više, a oba će lako stizati do 250 km/h.

Motor je usuglašen sa Steptronic mjenjačem s osam stepeni prijenosa, a uključuje i blokadu prednjeg diferencijala. Naravno, Miniji raspolažu pogonom na sve kotače, ali samo u trenutku kad se izgubi trakcija na prednjoj osovini.

Na popisu novosti su i revidirani ovjes, novi sportski ispuh i moćnije kočnice. Kod potonjeg valja imati na umu da su stražnji diskovi promjera 330 mm s četiri-klipnim čeljustima. Dizajn je tek minimalno mijenjan i može se nazvati zatezanjem bora. Promjer naplataka ide do 19 inča. Uh, kad se samo sjetimo originala i njegovih kotačića, ali i karizme koju nikakvi konji i ukrasi ne mogu nadomjestiti.