Brzi i žestoki

Najbrutalniji Jaguar do sada ima 575 konjskih snaga

26/07/2017

U segmentu velikih sportskih limuzina s premium predznakom, njemačkim adutima malo ko može parirati. Jaguar je definitivno spreman i ima odličan proizvod.

Ime mu je XJ, a prije navodnog skorog penzionisanog temeljito je obnovljen. Najprestižniji Jaguarov model očito ostaje u igri, s brutalnim XJR modelom. Sada nosi oznaku XJR575 i jasno daje do znanja o čemu se radi. Najekstremniji XJ pokreće 5.0 V8, sada s 575 KS i 700 Nm u maksimumu.

Ovaj model XJ je strašno brz. Uhvati 100 km/h za 4,4 sekunde, što je tek jednu desetinku lošije od S klase u S65 izdanju s V12 motorom. BMW 760Li xDrive isto ubrzanje savlada u 3,9 sekundi, tek da se zna.

Top izdanje Jaguara nudit će se u dvjema posebnim nijansama vanjštine, Velocity plavoj i Satin Corris sivoj, a osim sportskih detalja bit će postavljen na 20-inčne kotače.

Naravno, oznake modela se podrazumijevaju, kao i decentni stražnji spojler. Pridodamo li svemu ekskluzivan interijer, jasno je zašto Jaguar ovaj automobil cijeni 143.900 eura.

Recimo i kako XJ u novoj modelskoj godini dobiva potentniji infotainment s 10-inčnim zaslonom i 4G Wi-Fi vezom te osjetno bogatiju sigurnosnu opremu. Početna cijena u Njemačkoj je 82.700 eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.