Najmoćniji Porsche 911 ikada koštat će 1,8 miliona dolara (VIDEO)

PORSCHE911

Singer i Williams nakon višegodišnjeg razvoja predstavljaju prvi primjerak automobila koji u svakom detalju predstavlja ono najbolje što je svijet vidio.

Više od četiri godine Singer je u saradnji s Williamsom radio na razvoju ovog zaista fascinantnog automobila. Bezvremenski dizajn 911-ice dobio je najmoderniju tehnologiju dostojnu Formule 1, a rezultat je DLS ili dulje Dynamics and Lightweighting Study.

Novinar Top Geara dobio je priliku pobliže se upoznati s prvim od 75 planiranih primjeraka i pobliže nam pokazati detalje automobila o kojem će se govoriti još godinama.

Naravno, uz estetiku je najupečatljiviji dio automobila nanovo razvijen zrakom hlađeni 4.0 šest-cilindraš na kojem je Williams radio uz svesrdnu pomoć legendarnog Porscheova inženjera Hansa Mezgera. Razvija 500 KS, najbolji je u svojoj domeni i da, izgleda odlično.

Kad je automobil opremljen kočnicama tehnološki srodnima onima na Chironu, ili pak ima zlatom optočen mjerač broja obrtaja, onda je moguće oprostiti i najavljenu cijenu od nevjerovatnih 1,8 miliona dolara.