Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najskuplji cestovni tenk ima opklop i paprenu cijenu

rezvani

Američki Rezvani nije i nikada neće biti uz bok uglađenim predsjedničkim limuzinama, kako izgledom, tako i svojom ponudom. Ali ipak, njihov prvi SUV model je vrlo zanimljiva opcija za sve koji traže provjerenu mehaniku, odlična terenska svojstva i dakako oklop.

Početak ponude kreće na oko 178.000 USD za što proizvođač nudi osnovni model pokretan 6,4-litrenim V8 monstrumom iz FCA izloga, a koji daje nešto preko 500 KS i 580 Nm. Zvuči obećavajuće u kombinaciji sa pogonom na sve ktočkove. Ali za pravu stvar treba doplatiti, posebno ako želite sići s asfalta. Nudi se neko model ovjesa, a onaj najekstremniji je dostupan za 12.500 USD. Dodatnih 3.500 USD ide za jače kočnice.

A kad je blindiranje u pitanju Rezvani nudi tri stepena. Osnovna balistička zaštita B4 nudi se za 45.000 USD, osjetno ozbiljnija B6 ima cijenu od 60.000 USD, dok B7 zaštita dolazi uz dodatnih 97.000 USD. Nije zgorega odmah dati i 5.500 USD za termoviziju kako bi se okolina mogla lakše nadgledati noću.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLNnqi5Hsaw

U pogledu estetike i luksuza popis opcija je osjetno skromniji. Na metalik boju, kožni interijer i moćni audio sustav moguće je spiskati tek nekoliko hiljada USD. Nažalost, Rezvani Tank ne nudi ni hladnjak, a ni moćni infotainment što zahtijeva MUP u natječaju, pa se momci iz Kalifornije neće moći javiti.