Brzi i žestoki

Nekoliko desetina oldtajmera putuje iz Holandije prema Kini

08/07/2018

Nekoliko desetina oldtajmera i njihovih ponosnih vlasnika koji su na put prema Pekingu krenuli iz Holandije, boravi u Kapadokiji, u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U putovanju oldtajmera “TransAsia” učestvuju putnici iz nekoliko evropskih zemalja, a na put od 25.000 kilometara krenuli su 1. jula. Peta pauza na putu je napravljena u Nevsehiru, u Turskoj.

Zaljubljenici u stare automobile posjetili su i dolinu Kiliclar, gdje su napravili zajedničku fotografiju.

Koordinator projekta Klaas Postma izjavio je kako će nastojati doći do Kine nakon šestosedmičnog puta. Tu planiraju provesti određeno vrijeme, a zatim se drugom rutom vratiti.

Postma je rekao kako su tokom osmodnevne etape u Turskoj imali priliku vidjeti različite gradove i prirodne ljepote te zemlje, a oduševljeni su gostoprimljivošću naroda.

“Iz Holandije smo krenuli s namjerom da za šest sedmica stignemo u Kinu. Nastavljamo put upoznavajući se s različitim kulturama. Tokom osmodnevne etape u Turskoj vidjeli smo prelijepa mjesta. Posjetili smo Istanbul i Ankaru. Put napreduje dobro, a Turci vole pomagati. Ukoliko imamo tehničkih problema s vozilima, odmah ih rješavaju”, dodao je.

Učesnici će preko Irana, Turkmenistana, Uzbekistana i Kirgistana 6. augusta doputovati u Kinu, a zatim će se preko Mongolije i Rusije vratiti u Evropu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.