Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nissan zbog curenja goriva povlači 59.000 vozila

nissan-maxima111

Japanski proizvođač automobila Nissan saopštio je da će zbog mogućnosti curenja goriva opozvati svojih 59.000 vozila širom svijeta. Uglavno se radi o modelima Altima i Maxima.

Opoziv se odnosi na velike automobile Maxima 2016., srednje Altima modele od 2013. do 2016. i određen broj Teana limuzina modeli od 2014. do 2016. koji su proizvedeni u Rusiji. Svi spoemnuti automobili opremljeni su V6 motorom.

Iz Nissana kažu da u dokumentima koje je objavila američka sigurnosna agencija u slučaju sudara može doći do curenja goriva na plombiranom dijelu između spremnika i jedinice za slanje goriva u motor, što bi moglo izazvati požar. Navodi se da je problem otkriven prilikom sigurnosnih “crash” testova, ali da za sada nema izvještaja o eventualnim požarima, povredama ili curenju goriva.

Distributeri će na svim opozvanim vozilima postaviti potporni prsten koji će održavati plombirani dio. Opoziv bi trebao početi u roku od dva mjeseca. Ranije, u julu ove godine, počelo je povlačenje 5.500 modela Maxima zbog istog problema, ali su tada iz Nissana naglasili kako istražuju da li je ovim problemom pogođeno još njihovih modela.