Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljene fotke novog Bentleyevog SUV-a: Uživajte dok ne objave cijenu

Bentley Bentayga9

Istraživanje tržišta o navikama i potrebama potencijalnih kupaca pokazalo je da bi super luksuzni SUV sa značkom Bentleya bio pun pogodak. I, evo ga. Prve fotografije Bentley Bentayga, prije službene premijere 15. septembra na salonu automobila u Frankfurtu, su tu.

Ispod poklopca je smješten novi 6,0-litarski W12 koji isporučuje čak 608 KS i 900 Nm koji je uparen sa 8-stepenim automatikom. Ubrzanje do stotke traje tek 4,1 sekundu, a konačna brzina iznosi 301 km/h. Impresivno! U unutrašnjosti caruje, za ovu marku tipičan ultra luksuzan ambijent s najboljom izradom i najboljim materijalima. Ručno izrađene drveni i aluminijski detalji i najbolja kožu.

Bentley Bentayga1 Bentley Bentayga2 Bentley Bentayga3 Bentley Bentayga4 Bentley Bentayga5 Bentley Bentayga6 Bentley Bentayga7 Bentley Bentayga8 Bentley Bentayga9 Bentley Bentayga11 Bentley Bentayga12 Bentley Bentayga13 Bentley Bentayga14 Bentley Bentayga19

Bentayga može biti klasičan peterosjed ili četverosjed s dva odvojena mjesta za sjedenje straga, koja se mogu namještati u 22 položaja, a tu je i šest programa masaže s mogućnošću grijanja ili ventiliranja.

Krov je panoramski, u sredini kokpita dominira 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir s infotainment sistemom koji raspolaže memorijom od 60 GB, a tu su i za putnike straga dva 10.2 inčna prenosiva tableta sa 4G, wi-Fijem i Bluetoothom.

Ozvučenje i audio sistem pritom su najbolje klase, s Naim potpisom. Izbor personalizacije i dodataka sadrži 90 nijansa različitih boja karoserije, 15 vrsta tepiha, sedam izbora umetaka od drveta te 15 nijansi unutrašnjosti. Široka je i paletu alu felgi od 20 do 22 cola… Premijera petmetarske i 2,5 tona teške SUV krstarice je zakazana za Frankfurt, a prvi će se primjerci isporučivati kupcima od proljeća 2016. godine. Cijena je zasad nepoznata.