Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hallmark potvrdio

I Bentley odgodio premijeru električnog modela

bentley
FOTO: bentley

W12 motor definitivno odlazi u istoriju. Bentley će umjesto toga predstaviti v8 motor u formi plug-in hibrida

Bentley je planirao uskoro predstaviti svoj prvi električni model. Međutim, to se neće dogoditi 2025. godine kako je planirano. Izvršni direktor Adrian Hallmark rekao je za Automotive News Europe da je model odgođen godinu dana zbog tehničkih problema uzrokovanih softverskim problemima, kao i “sumnji vezanih uz platformu”. Očekuje se da će električni model biti lansiran do kraja 2026., ali isporuke kupcima neće početi do 2027.

Ulaganje u plug-in hibride

I britanski Autocar je došao do sličnih informacija. Oni pak doznaju da je Bentley odgodio cilj da do kraja desetljeća postane potpuno električni. Prema novom planu, ultraluksuzni britanski brend želi se u potpunosti riješiti benzinskih automobila do 2033.

Ovako značajna odgoda omogućit će tvrtki da uloži više u plug-in hibride, a sve kako bi omogućila lakši prijelaz na samo električna vozila početkom sljedećeg desetljeća.

bentley vrata

Prvi električni model Bentleyja će koristiti PPE (Premium Platform Electric) platformu koju su zajednički razvili Audi i Porsche, a koju koristi i netom lansirani Audi Q6 E-Tron. Odgoda dolazi nakon što su prije toga odgođeni tehnološki donekle srodni Porsche Macan i Audi Q6 E-Tron.

W12 odlazi u istoriju

U svakom slučaju, W12 motor definitivno odlazi u istoriju. Bentley će umjesto toga predstaviti v8 motor u formi plug-in hibrida. Ugrađivat će se u GT, GTC i Flying Spur, i to navodno već ove godine. Trenutni V6 PHEV ostaje, dok će Bentayga zadržati svoj čisti benzinski pogon do 2026. kada bi SUV trebao postati isključivo električni.