Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Volkswagen

Određen datum predstavljanja Golfa 8, počela proizvodnja

New Project (13)

Osma generacija Golfa neće imati električnu izvedbu jer tu ulogu preuzima ID.3

Novi Golf je trebao debitovati na ovogodišnjem izdanju salona u Frankfurtu, no svoje je mjesto propustio električnom novitetu ID.3 iz VW tvornice. Novi Golf je dobio novi termin i izdvojenu premijeru. Baš kao što i zaslužuje ime staro 45 godine i teško 35 miliona primjeraka.

Volkswagen je za magazin Motor1 potvrdio kako je premijera Golfa osme generacije zakazana 24. oktobra, s početkom u 18 sati. Dogodit će se u Wolfsburgu, i to pod geslom “Life Happens with a Golf”. Model je to koji će “postaviti nove standarde svojim nezamjenjivim dizajnom, inteligentnom digitalizacijom, umreženim sistemima asistencije, te gamom učinkovitih i elektrificiranih pogonskih motora”, stoji u poruci Volkswagena.

A proizvodnja je već započela, i to u pogonima u Wolfsburgu iz kojih će dolaziti i karavanska izvedba s 50 mm dužim međuosovinskim razmakom, te Alltrack crossoverska izvedba. SportsVan izdanje ne dobiva nasljednika zbog pada interesa za monovolumenima, zeleno svjetlo navodno nije dobila ni izvedba s troja vrata. Osma generacija Golfa neće imati električnu izvedbu jer tu ulogu preuzima ID.3.

A u paletu poznatih motora osnaženih 48V sistemom dolazi i TDI. I to temeljito revidirani 2.0 TDI, sada osjetno čišćeg ispuha.