Brzi i žestoki

Volkswagen

Određen datum predstavljanja Golfa 8, počela proizvodnja

03/10/2019

Osma generacija Golfa neće imati električnu izvedbu jer tu ulogu preuzima ID.3

Novi Golf je trebao debitovati na ovogodišnjem izdanju salona u Frankfurtu, no svoje je mjesto propustio električnom novitetu ID.3 iz VW tvornice. Novi Golf je dobio novi termin i izdvojenu premijeru. Baš kao što i zaslužuje ime staro 45 godine i teško 35 miliona primjeraka.

Volkswagen je za magazin Motor1 potvrdio kako je premijera Golfa osme generacije zakazana 24. oktobra, s početkom u 18 sati. Dogodit će se u Wolfsburgu, i to pod geslom “Life Happens with a Golf”. Model je to koji će “postaviti nove standarde svojim nezamjenjivim dizajnom, inteligentnom digitalizacijom, umreženim sistemima asistencije, te gamom učinkovitih i elektrificiranih pogonskih motora”, stoji u poruci Volkswagena.

A proizvodnja je već započela, i to u pogonima u Wolfsburgu iz kojih će dolaziti i karavanska izvedba s 50 mm dužim međuosovinskim razmakom, te Alltrack crossoverska izvedba. SportsVan izdanje ne dobiva nasljednika zbog pada interesa za monovolumenima, zeleno svjetlo navodno nije dobila ni izvedba s troja vrata. Osma generacija Golfa neće imati električnu izvedbu jer tu ulogu preuzima ID.3.

A u paletu poznatih motora osnaženih 48V sistemom dolazi i TDI. I to temeljito revidirani 2.0 TDI, sada osjetno čišćeg ispuha.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.