Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

Hoće li FK Sarajevo kazniti svog kondicionog trenera zbog udaranja Franjića? (VIDEO)

siroki brijeg neredi

Očekujemo i od FK Sarajevo da adekvatno kazni svog uposlenika, koji je narušio kondeks ponašanja i upotrebom sile naštetio ugledu kluba, napisali su iz Sindikata

Široki Brijeg je u srijedu navečer s 3:2 slavio protiv Sarajeva u osmini finala Kupa BiH, a buran susret obilježili su prekidi i incidenti na tererenu i tribinama.

U 87. minuti ispred gostujuće klupu verbalni i fizički su se obračunali igrači Petar Franjić i Dušan Hodžić, nakon čega je Franjić dobio crveni karton.

Nesportski potez napravio je i Dževad Šarić, kondicioni trener FK Sarajevo, a njegov čin je osudio i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

“On je u nastaloj gužvi, na sinoćnoj utakmici 1/8 finala Kupa BiH između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo, udario nogom igrača protivničkog tima, čime je dodatno stvorio tenzije na samom susretu i uzeo u mogućnost da nanese ozbiljnu povredu fudbaleru u “plavom” dresu. Šarić je isključen sa susreta, te ga očekuje odgovarajuća kazna propisana disciplinskim pravilnicima NFSBiH.

Očekujemo i od FK Sarajevo da adekvatno kazni svog uposlenika, koji je narušio kondeks ponašanja i upotrebom sile naštetio ugledu kluba”, napisali su iz Sindikata.