Šesto izdanje

OneLife Rally krenuo iz Rige, među učesnicima i sarajevski berber Irfan Tepić

Irfan tepic_onelife_rally_2

Atrakcija ove godine je Bugatti Chiron Pur Sport, jedan od najbržih automobila na svijetu koji može dostići najveću brzinu od 489 kilometara na sat, a čija je vrijednost 5,5 miliona eura

Šesto izdanje OneLife Rallyja održava se od 25. juna do 2. jula, a ove godine ljubitelji automobila u Sarajevu neće moći uživati u paradi egzotičnih i prestižnih automobila marki Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati…

Prošle godine glavni grad BiH bio je jedan od domaćina OneLife Rallyja, a ove godine on je krenuo iz Rige i ide preko Warshawe, High Tatrasa, Ljubljane, Triestea, Splita i stiže u Porto Novi u Crnoj Gori, gdje će biti završeno ovogodišnje druženje.

Dio ovog zanimljivog putujućeg karavana je i Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade.

– Cijeli život putujem širom svijeta, a ovo je sigurno jedno putovanje koje ću pamtiti do kraja života. Drago mi je da sam dio OneLife Rallyja. Za vozače ovih supersportskih automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Njihov cilj nije utrka i rally kao vid takmičenja, već samo uživanje u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine na popis stavljaju različite zemlje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača, tako i zbog brojne publike koja ih prati – kaže Irfan Tepić.

Kako kaže sarajevski berber, sa organizatorima OneLife Rallyja se upoznao prije pet godina u Dubrovniku.

– Nakon Dubrovnika smo ostali u kontaktu i tako je nastalo jedno divno prijateljstvo, a kao kruna stigao je poziv da budem dio ovog putujućeg karavana luksuznih automobila koji koštaju nekoliko stotina hiljada eura. Organizatori su prošle godine bili u mom salonu na Ilidži, gdje sam im napravio imidže za nastavak putovanja. Početkom godine stigao je poziv da se priključim ovogodišnjem događaju i za sedam dana proći ćemo kroz sedam država. Na OneLife Rallyju brinut ću o imidžima najpoznatijih učesnika putujućeg karavana, a imat ću i nekoliko svojih performanasa sa vatrom po kojima sam poznat širom svijeta – kaže Irfan Tepić koji se nada da će se OneLife Rally već naredne godine vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Atrakcija ove godine je Bugatti Chiron Pur Sport, jedan od najbržih automobila na svijetu koji može dostići najveću brzinu od 489 kilometara na sat, a čija je vrijednost 5,5 miliona eura.

Nik Papič, izvršni direktor i suosnivač OneLife Rallyja, kojeg sa Tepićem veže dugogodišnje prijateljstvo, ističe da učesnici ne voze zbog brzine.

– Volimo automobile, istraživanje novih mjesta, putovanja i uživanje u onome što svaki grad nudi. Od 2017. godine OneLife Rally jedini je rally otvorenog tipa na svijetu. To znači da nije ograđen i da svaki od posjetilaca može prići automobilu, fotografirati se pored njega, a u nekim slučajevima čak i sjesti u njega. Prošle godine OneLife Rally posjetilo je više od 100.000 ljudi, a glavni grad BiH bio je jedan od domaćina. Predstavljajući posebno dizajnirane i modificirane super automobile, OneLife Rally daje glas automobilskim entuzijastima iz cijelog svijeta. Međunarodna rally zajednica i utjecajne osobe pomno ga prate i iznimno ga cijene i zbog njegove humanitarne note – kaže Papič.