Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lifestyle karavan

Ovo je električni Volkswagen, sve je u njemu kao da je iz budućnosti (FOTO)

6066123285dd536a186a3c250049945_v4_big

Kao što priliči jednom konceptu, vozilo je nakrcano tehnološkim inovacijama

Volkswagen se već odavno ne boji Amerike, a sada joj je posvetio još jedan novitet. Sedmi je to u nizu koncepata na MEB platformi, ali i još jedan s ID prefiksom. Prevedeno, smiješi mu se serijska proizvodnja, a u tom slučaju bi ostatak imena ID. Space Vizzion vjerovatno dobio brojčanu oznaku.

Lifestyle karavan, naravno, ima električni pogon. Trenutno ima jedan motor od 275 KS smješten straga, ali ideja AWD verzije je otvorena. U tom slučaju bi se ugradio još jedan elektromotor sprijeda, dok bi ukupna snaga porasla na 340 KS. Baterije su kapaciteta 82 kWh, a doseg 590 km po WLTP-u. Maksimalna brzina limitirana je na 175 km/h, dok sprint do stotke traje oko 5 sekundi.

Red je spomenuti da ovaj VW-ov hibrid karavana i crossovera u dužinu mjeri čak 4958 mm, širok je 1897 mm i visok 1529 mm. Prostranost jamče gotovo tri metra razmaka između osovina, dok se za dramatičniji nastup brinu kotači promjera čak 24 inča. I da, aerodinamika je odlična – ističu koeficijent otpora zraka od 0,24.

Kao što priliči jednom konceptu, vozilo je nakrcano tehnološkim inovacijama. Nema ni ručica vrata, nego se ostvaraju dodirom uz svjetlosnu kulisu. Unutra je digitalni kokpit i head-up zaslon s AR tehnologijom.

I sad ono najbolje. U Volkswagenu su potvrdili serijsku proizvodnju, i to od kraja 2021. godine. Proizvodna izvedba će navodno biti vrlo slična, ali vjerovatno bez električnih skateboarda u prtljažniku.