Brzi i žestoki

Top Gear

Ovo je najbrži automobil na planeti

26/12/2018

Prednji točkovi samostalno svaki koriste po jedan jednobrzinski mjenjač, dok korištenje dvostrukih dvobrzinskih mjenjača na stražnjim točkovima daje uistinu zastrašujuću brzinu

Top Gear je za sam kraj godine napravio listu najsnažnijih i najbržih automobila na listi.

Poznavatelje zasigurno neće iznenaditi činjenica da je na prvom mjestu zasjeo automobil koji se proizvodi ni manje, ni više nego u Hrvatskoj.

Radi se o Rimčevom C_Two-u koji je zasjeo na tron ispred 14 drugih automobila.

– C_Two je automobil čija četiri električna motora u kombinaciji razvijaju 1,914 konjskih snaga, piše Top Gear.

– Prednji točkovi samostalno svaki koriste po jedan jednobrzinski mjenjač, dok korištenje dvostrukih dvobrzinskih mjenjača na stražnjim točkovima daje uistinu zastrašujuću brzinu. Rimac tvrdi da C_Two razvija maksimalnu brzinu od 415 km/h te dodaju da C_Two od 0 do 10 km/h ubrzava za 1,97 sekundi.

– Ukoliko vozač ostane pri svijesti, Rimac će od 0 do 160 km/h stići za 4,3 sekunde. Četvrtinu milje će preći za 9,1 sekundu. I nemojte pretpostavljati da će se isprazniti nakon što pređe cifre s tri brojke. Rimac smatra da će njihov novi zaštitni automobil od 0 do 300 km/h stizati za 11,8 sekundi, zaključuju.

Osim Rimčeve jurilice, na popisu su i Bugatti Divo, Zenvo TSR-S, McLaren Speedtail, Ferrari Monza i Lamborghini Aventador SVJ, Chevrolet Corvette ZR1, Aston Martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesign, Porsche 919 evo, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Competition, Dodge Challenger Hellcat Redeye, Mercedes-AMG GT 4dr i McLaren 600LT.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.