Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peugeot oživljava legendarni 504 Coupe (VIDEO)

peugeot e legend

Legendarni Peugeot 504 Coupe vraća se na scenu, i to u vrlo ozbiljnom električnom izdanju.

Nazvan je e-Legend i želi postati legenda kao jedan od najozbiljnijih električnih bolida današnjice, barem kad je Evropa u pitanju. Malo koji proizvođač je ponudio sportski automobil s tako ozbiljnim električnim pogonom. I još pri tome u tako zanimljivom retro izdanju.

I dok je, primjerice, Jaguar odlučio svoj najpopularniji model, slavni E-Type, samo elektrificirati, u Peugeotu su iz korijena mijenjali stvari i ponudili retro koncept.

A ovo nije samo automobil koji treba gledati. Još veće uzbuđenje pružit će u vožnji, kada će vozaču na raspolaganju biti električni maksimumom od 340 kW (462 KS) i 800 Nm. Stoga ne čudi što je odabran i pogon na sve točkove. Na 100 km/h stiže za manje od 4 sekunde, vozi do 220 km/h i pritom se ne morate brinuti kad će se isprazniti baterije. Ugrađen je set kapaciteta čak 100 kWh pa e-Legendom možete ploviti i do 600 km. A, svega 25 minuta punjenja na ultra-snažnom priključku dovoljno je za novih 500 km.

Naravno, u Peugeotu se predvidjeli i sistem autonomne vožnje pa se vozač i putnici mogu posvetiti svojim omiljenim aktivnostima: igranju integrisane videoigrice ili gledanju filma na zakrivljenom centralnom zaslonu automobila.

Novost je da se nudi i tzv. Sharp modalitet u kojem će auto samostalno voziti vrlo aktivno. Pitanje je samo koji mazohist bi volio da ga robot vozi “na nož”.

4,65 metara dug coupe širok je 1,93 m i visok tek 1,37 m. Postavljen je na 19-inčne naplatke, a unutra krije potpuno novi dizajn interijera. Naime, cijela kabina presvučena je zaslonima koji interpretiraju stvarne materijale.

Ukupno je to 16 zaslona različitih veličina, kao na primjer: 49-inčni zakrivljeni zaslon smješten nasuprot putnicima, 29-inčni zasloni u vratima ili 12- inčni zasloni ugrađeni u svako od sjenila za zaštitu od sunca. S druge strane, dizajn sjedala u obliku slova H i vertikalne podstavljene obloge nadahnuti su originalnim 504 Coupeom.