Pogledajte novu G klasu u akciji (VIDEO)

g class

Ikona je ponovno rođena, geslo koje se nebrojeno puta čulo na premijeri, ali i koje će se nastaviti govoriti sudeći po brojnim pozitivnim kritikama.

Velika G klasa je konačno dobila nasljednika i, što je bitno, uspješno se othrvala apsolutno svim današnjim trendovima probravši samo ono što paše njenom imidžu i potrebama.

Da, G klasa je bila i ostala klasičan terenac, s klasičnom šasijom, trostrukom blokadom diferencijala i redukcijom. Tu je i novo podvozje koje dopušta osjetno veći hod točkova pa će G klasa spretno gutati za mnoge nepremostive neravnine, piše Index.hr.

Zadržavši svoj četvrtasti dizajn, ali uz neke moderne detalje i (ipak) rast dimenzija, nova G klasa u kabini nudi osjetno više prostora.

Izobilje vrijedi i kad je kvaliteta materijala u pitanju, ali i dostupna oprema.

Dobra vijest je zadržavanje analognih instrumenata u osnovnoj izvedbi, kao i detalja poput ručke za suvozača, ili pak masivnih ručica.

Nova G klasa u odnosu na prethodnika može gaziti u dublju vodu (do 70 cm), a povećani su i prilazni i silazni kutevi, kao i sama visina podnice vozila. Model je pritom i 170 kg lakši od prethodnika.

https://youtu.be/1uJ6O4R0QVQ

Junski start označit će G500 sa 422 KS i 610 Nm, usuglašen s devet-stupanjskom automatikom. Schwarzeneggera koji je uveličao događaj zanimalo je hoće li električna G klasa postati stvarnost. Zvuči kao svetogrđe, ali sve je danas moguće.

Početna cijena na njemačkom tržištu je oko 107.000 eura.