Pogledajte “peglicu” iz snova koju će voziti Tom Hanks

fiat tom hanks

Strašnu vezu filmske zvijezde i automobilske legende okrunit će doista poseban primjerak “peglice” koji je posljednjih mjeseci stvaran u strogoj tajnosti.

Građani Bielsko-Biała, grada iz kojeg je potekao Polski Fiat 126p, odlučili su se početkom godine odužiti Hanksu za promociju automobila u nas poznatog kao “peglica”, a u Poljskoj kao “maluch” te mu darovati jedan primjerak. I to ne bilo kakav, nego zaista poseban.

Monika Jaskolska organizovalaje akciju skupljanja novaca, a nakon što je skupljeno oko 8500 poljskih zlota kupljen je polovni automobil. Tu u priču ulazi Carlex Design koji je navodno potpuno besplatno uredio automobil.

Tom Hanks je svoju sklonost maloj peglici otkrio na Twitter profilu, gdje je često objavljivao svoje fotografije s Fiatom 126 koje susreće na poslovnim putovanjima po Evropi. Fotke je pratio opis “I got a new car”.

Peglica je lakirana u bijelu boju, a interijer je nakon obnove dobio zelenkasto-žutu kožu i dakako posvetu poznatom glumcu kroz oznake unikatnog modela “Bielsko-Biala for Tom Hanks” i “One of One”.

Kako je Hanks veliki obožavatelj pisaćih mašina, u Carlexu su odlučili prekidače zamijeniti novima koji oblikom podsjećaju na one s pisaće mašine. Automobil će uskoro biti poslan u Los Angeles, gdje će ga lično preuzeti Hanks i, nadamo se, često ga voziti.