Lamborghini Countach

Procurile fotografije jednog od najiščekivanijih automobila godine

f_12169933_1024

Proizvodnja će navodno biti ograničena na samo 112 primjeraka, a cijene bi mogle početi od 3,5 miliona dolara

Danas su se na internetu pojavile fotografije novog Lamborghinija Countacha LPI 800-4, otkrivajući dizajn novog superautomobila ograničene proizvodnje, koji vidljivo usvaja obilježja svojeg legendarnog prethodnika.

Uz neka tradicionalna obilježja, prilično je jasno i da se ponovno rođeni Countach temelji na Sianu. Detalji su još uvijek ograničeni sa samo tri fotografije, no jedno je jasno – Countach se ponovno vraća za 21. stoljeće.

“Ostvarujemo snove. Učinili smo to s klasičnim Countachom 1970-ih. I opet to radimo”, navode iz Lamborghinija.

Poruka koju mnogi entuzijasti čekaju već dugo vremena popraćena je kratkim videozapisom koji daje nekoliko uvida u novi model. Međutim, teaser nije previše otkrio osim da će automobil imati klinasti dizajn koji podsjeća na prethodnika. Jasno je da će biti daleko aerodinamičniji usvajajući modernije površine i ravniji krov.

Iako je još mnogo toga prekriveno velom, proizvođač superautomobila objavio je kako će se novi model zvati Countach LPI 800-4, koristiti pogon na sva četiri kotača i imati snagu od 800 KS (588 kW).

The Supercar Blog sugerira da će se novi Countach temeljiti na Sianu FKP 37 i koristiti 6,5-litreni V12 ukombiniran s blagim hibridnim sustavom. Sugestija ‘drži vodu‘, s obzirom na to da Sian ima 808 KS (602 kW), što je tek nešto više od Lamborghinijeve izjave.

Više informacija očekuje nas nakon službene premijere na Sedmici automobila u Montereyu. Proizvodnja će navodno biti ograničena na samo 112 primjeraka, a cijene bi mogle početi od 3,5 miliona dolara, prenosi Jutarnji.hr.